matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usunąć niewymierność?
as:
√
√
5
+
√
3
√
√
5
−
√
3
usunąć niewymierność
18 sie 13:15
pomagacz:
to jest to samo co:
4
√
5 +
√
3
4
√
5 −
√
3
4
√
22
*
=
4
√
5 −
√
3
4
√
5 −
√
3
5 −
√
3
18 sie 13:34
rupert:
√
√
5
+
√
3
√
√
5
−
√
3
√
5
+
√
3
√
5
+
√
3
(
√
5
+
√
3
)*(
√
5
+
√
3
)
*
=
=
√
5
−
√
3
√
5
+
√
3
(
√
5
)
2
−(
√
3
)
2
√
15
+3+5+
√
15
8+2
√
15
=
2
2
2(
√
15
+4)
=
=
√
15
+4
2
√
15
+4=
√
4+
√
15
18 sie 14:11