matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie
Słaby.:
y= 2(x+1)(x+5) 2 mnoży każdy wyraz z tych dwóch nawiasów
17 sie 16:39
marcin:
y=2(x+1)(x+5)=(2x+2)(x+5)=2x
2
+12x+10
17 sie 16:41
Słaby.:
Dzięks.
17 sie 16:44