Ruch jednowymiarowy
Piotr student: Trivial pomocy Fizykę w średniej szkole miałem kiepską
| | m | | km | |
ilu |
| równa się 1 |
| ? |
| | s | | h | |
17 sie 16:32
marcin: | | km | | m | |
1 |
| = 1 U{1000m}{3600s) ≈ 0.2778 |
| |
| | h | | s | |
17 sie 16:39
Piotr student: a możesz to wytłumaczyć proszę
17 sie 16:41
marcin: | | km | | km | |
potraktuj |
| jako wyraz podlegający normalnym prawom algebry, 1* |
| = |
| | h | | h | |
| | 1000m | | 1000m | |
1* |
| a więc mnożymy jedność przez |
| ze względu na to, że 1km=1000m |
| | 3600s | | 3600s | |
i 1h=3600s
17 sie 16:49
Trivial: Widzę, że wszystko jasne.
17 sie 16:57
Piotr student: no
17 sie 17:03