16 sie 21:47
maty: x2 (x−1)+x−1=0
x2 (x−1) + 1 (x−1)=0
16 sie 21:57
Kici ;): maty ja rozumiem całe zadanie oprócz końcowego wyniku. Jak wyszło ( x −1 ) ( x
2 + 1) = 0


?
16 sie 22:05
Kici ;): Znaczy, zastanawia mnie (x2 +1 ) ?
16 sie 22:06
Kici ;): Tak czytałam w komentarzach, jak Pan Jakub tłumaczy, ale nic z tego nie kpw
16 sie 22:09
16 sie 22:14
TOmek: x2+1 nie ma miejsc zerowych
Policz sobie delte i zobaczysz ,ze jest ujemna, czyli zostawiamy tez wyraz w spokoju.
16 sie 22:16
maty: x2 + 1 = 0
x2 = −1 / nie mozliwe
16 sie 22:18
Kici ;): dzięki, już rozumiem

Jakie to proste, aż wstyd xD cheh dzięki maty i TOmek za pomoc
16 sie 22:44
ICSP: x2 = −1 ⇔ x2 = i2 ⇔ x2 − i2 = 0 ⇔ (x−i)(x+i) = 0 ⇔ x = i v x = −i
17 sie 11:55