tomek : jak to obliczyc
y=
1−2 +2
16 sie 12:54
oax: Ale co chcesz tutaj liczyć, bo nie do końca rozumiem?
16 sie 12:59
tomek : tylko to
1−2 +2

jak ten ułamek policzyc
16 sie 13:00
tomek : i np.
13 + 2
16 sie 13:03
tomek : to 13 + 2 = 213 = 73
16 sie 13:05
tomek :
16 sie 13:05
tomek : ale z tym minusem nie umiem sobie poradzic
16 sie 13:05
Kejt:
| | 1 | | 1 | |
− |
| + 2 = 2 − |
| = ... |
| | 2 | | 2 | |
16 sie 13:06
rumpek: Teraz chyba łatwiej, co?
16 sie 13:07
oax: | 1 | | 1 | |
| to to samo co − |
| , więc: |
| −2 | | 2 | |
16 sie 13:07
Kejt: jak się rzucili..hah
16 sie 13:08
rumpek:
16 sie 13:10
Kejt: też na głodzie?

przydałyby się jakieś zadanka..
16 sie 13:11
tomek : a −
11 = 1 czy −1
16 sie 13:15
Kejt: jak dzielisz ujemną przez dodatnią albo dodatnią przez ujemną to wynik będzie ujemny.
16 sie 13:16
tomek : dziekuje
16 sie 13:24
tomek : a jak jest 10 ?
16 sie 13:46
16 sie 13:48
tomek : ok czyli nie ma czegoś takiego
16 sie 13:50