matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okres funkcji.
maciek:
niech a oznacza zasadniczy okres funkcji. sporządź wykresy funkcji okresowych f(x)= -1/3x
2
, gdy x(0,1> , a =1; f(x)= |x| gdy x<-1,1> a=2 moglibyscie napisac mi wzory tych funkcji
4 mar 18:42