wektory
zadanie: punkty A, B, C, D sa kolejnymi wierzcholkami kwadratu. wyznacz wspolrzedne pozostalych
wierzcholkow, gdy: A=(1,3), C=(5,7)
13 sie 21:47
sushi_ gg6397228:
1. liczysz srodek odcinka |AC| => punkt S
2. prosta AC −−> wzór
3. prosta prostopadła BD do prostej AC przechodzaca przez punkt S. KROPKA
13 sie 21:49
zadanie: ok. a mozna rozwiazac to zadanie za pomoca wektorow?
13 sie 21:56
Eta:

A(1,3) C(5,7) S(3,5)
Wykorzystując prostopadłość wektorów:
→ →
AS=[2,2]=[p,q] i SB=[−q,p] =[−2,2] => B(3+2,5−2)=
(5,3)
→ →
AS=[p,q] i SD=[q,−p]=[2,−2] => D(3−2,5+2)=
(1,7)
to wszystko
13 sie 23:19
ICSP: Eta widzę że przez wakacje odpoczywałaś

Bardzo krótkie metody
13 sie 23:32
Eta:
Hehe

krótko odpoczywałam to i metody też krótkie

Pozdrawiam
13 sie 23:47
ICSP: uczniowie się będą cieszyć. Przynajmniej przez pierwszy miesiąc

Chciałem się Cebie spytać czy przypadkiem nie znasz metod iteracyjnych rozwiązywania układu
równań?
13 sie 23:49
ICSP: Ciebie*
13 sie 23:49
Trivial:
ICSP, co ty z tymi metodami tak każdego męczysz?
13 sie 23:54
Eta:
Zapytaj,,,,,,,,, " cioci Wiki"
13 sie 23:54
Eta:
Widać chce być prymusem na studiach
13 sie 23:57
Trivial: ICSP, za półtora roku ci odpowiem, jeśli doczekasz.
14 sie 00:02
ICSP: lubię układy równań

Tylko jestem smutny ze znam tylko diw metody rozwiązywania układów równań z niewiadomymi
podniesionymi do kwadratów:(
14 sie 00:45
14 sie 00:57
ICSP: ale mnie pocieszyłeś
14 sie 01:15
Trivial:
Nie przejmuj się. Omawiane na filmikach rzeczy są dopiero pod koniec pierwszego semestru.
14 sie 01:17
ICSP: to będę miał troszkę czasu żeby się przyzwyczaić
14 sie 01:24