| log464 | 3 | |||
log2064= | doprowadzam do najprostej postaci czyli = | i dalej | ||
| log420 | 1+log45 |
może ktoś pomoże
2. oblicz miejsce zerowe funkci y=f(x). Określ dziedzinę, napisz równanie asymptoty pionowej
wykresu funkcji i naszkicuj jej wykres f(x)=−log0,5|x−1| i asympote wyliczylam wyszlo mi 1
ale nie wiem jak z tymi miejscami zerowymi
| x4 | 1 | |||
3.podaj dziedzinę i rozwiąż równanie log2(16x)−log2 | = | |||
| 2 | 2 |
| ⎧ | 4log3x*5log3y=0,8 | ||
| 4. i jescze jedno mam układ rówań | ⎩ | log3x+log3y=0 | z tego 2 |
| 1 | 4 | |||
+y5=log3 | ||||
| y4 | 5 |
| x4 | 1 | |||
log2 (16x) − log2 | = | |||
| 2 | 2 |
| x4 | |
>0 | |
| 2 |
| x4 | 1 | |||
log2 (16x) − log2 | = | |||
| 2 | 2 |
| x4 | 1 | |||
log2 (16x : | ) = | |||
| 2 | 2 |
| 32x | ||
log2 ( | ) = log2 √2 | |
| x4 |
| 32 | ||
log2 ( | ) = log2 √2 | |
| x3 |
| 32 | |
= √2 | |
| x3 |
| 3 − n | ||
3(1 − log204) = n ⇒ log204 = | ||
| 3 |
| 3 − n | ||
2log202 = | ||
| 3 |
| 3 − n | ||
log202 = | ||
| 6 |
| 3 − n | ||
szukane: log2064 = log2026 = 6log202 = 6* | ||
| 6 |