pomóżcie
anecia851: hej. proszę o rozwiązanie

wykres funkcji kwadratowej f(x)=−7(x−5)
2 +3 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu .odp. y=
?
(możecie słownie wytłumaczyć.)
11 sie 16:22
ICSP: a odpowiedzi w tym zadaniu testowym to mam zgadywać?
zresztą nieważne.
Wszystkie proste y = a
gdzie a < 3
11 sie 16:27
anecia851: już podaje.odpowiedz prawidłowa to : y=2
11 sie 16:33
anecia851: a gdyby było w zadaniu z prostą x. to jak wtedy ?
11 sie 16:37
ICSP: x to prosta pionowa. Dowolna funkcja przecina zawsze prostą pionową w tylko jednym miejscu
(tylko o dziedzinie trzeba pamiętać)
11 sie 16:40
anecia851: ok dzięki
11 sie 16:45