11 sie 15:54
ICSP: a czego nie rozumiesz?
11 sie 16:22
pomagacz:
no właśnie, co jest niezrozumiałe?
11 sie 16:29
Kici ;): Nie rozumiem wyliczeń cosL(to jest alfa)

jakie zrobił Pan Jakub. Nie wiem, w jaki sposób
wyszedł wynik
12.
11 sie 16:30
Kici ;): a nie chciałam pytać w komentarzach, bo Pan Jakub , może być na wakacjach xD
11 sie 16:32
ICSP: |AB| = |AE| + |EB|
na rysunku widać że |AE| = |CD|
różnica podstaw czyli: |AB| − |CD| = |CD| + |EB| − |CD| = |EB|
czyli różnica podstaw to }EB|
|BC| jest dwa razy większe od różnicy podstaw czyli 2|EB|
teraz masz następujący trójkąt prostokątny:
11 sie 16:35
ICSP:

jest to trójkąt prostokątny. Wyznaczyliśmy w nim przyprostokątną leżąca przy kacie alfa oraz
przeciwprostokątną. Funkcją która wykorzystuje przyprostokątna przy kącie alfa oraz
przeciwprostokątną jest cosinus.
| | EB | | EB | | 1 | |
cosα = |
| = |
| = |
| ⇔ α = 60o |
| | BC | | 2EB | | 2 | |
Trzeba znać definicje cosinusa oraz mieć tabelę wartości funkcji trygonometrycznych dla katów
30,45,60 stopni.
11 sie 16:38
Kici ;): to rozumiem ICSP , ale jak wyszło z cosL
12 jak tam nie ma żadnych liczb

? Znaczy z
tabelki cosL = 1 , może o to chodzi, ale dół ? Bo to co napisałeś powyżej, to rozumiem, ale
nie wiem jak z tego
12 wyszła.
11 sie 16:40
Kici ;): aaa czekaj czekaj ten ostatni komentarz to go nie czytaj, a ja zaraz zobaczę tą definicję xD oj
już chyba rozumiem, ale ze mnie głupia baba
11 sie 16:41
ICSP: Za późno

Przeczytałem go
11 sie 16:45
Kici ;): ej co to za fioletowe główki xD cheh i tak nic nie kpw xD cheh
11 sie 16:47
Kici ;): ja wiem, że
12 to 60 stopni, ale ja nie wiem jak z tych odcinków mogła wyjść
12.
Jednak jestem głupia
11 sie 16:49
Kici ;): bo te odcinki nie mają danych liczbowych

nienawidzę odcinków jak je widzę to głupieję
11 sie 16:52
Kici ;): już zrozumiałam

dzięki zaćmienie mózgu
11 sie 16:55