Trival zajrzyj :>
ziomek: Trival mam do Ciebie pytania

1.Jakie są progi na AGH na informatyke zazwyczaj ≈ +/−?
2.Nie wiem jakie tam są profile ale czy jest coś takiego jak studia dzienne inżynierskie
jednolite z spec. programowanie?Jaki tam jest przelicznik pktowy z jakimi wagami za przedmioty
i jaki jest wzorek do obliczania swojego wyniku.
3. I ostatnie−czy twoim zdaniem opłaca się zdawać fizykę w liceum na maturze jeżeli na studiach
dowiadujesz się że to czego się uczyłeś jest tylko uproszczoną wersją i że tak naprawdę te
wzorki które znasz z liceum to mistyfikacja, bo naprawdę trzeba używać różniczek całek musisz
się uczyć od nowa itd a na dodatek możesz zdobyć pkty żeby się dostać znacznie łatwiej biorąc
np język obcy rozszerzony i matmę? Pytam bo już raczej miałeś okazję doświadczyć fizyki na
studiach
11 sie 06:48
pomagacz:
co do 3.
fizyka od nowa jest na każdej uczelni plus całki, pochodne i inne
11 sie 08:56
pomagacz:
a co do 1. i 2. nie wypowiem się bo nie byłem na AGH
11 sie 08:57
Trivial:
1.
http://forum.ms.agh.edu.pl/viewtopic.php?t=7913
http://forum.ms.agh.edu.pl/viewtopic.php?t=10040
http://forum.ms.agh.edu.pl/viewtopic.php?t=14269
2.
Najpierw robisz inżyniera − 7 semestrów, a potem − jeśli chcesz − dorabiasz magistra (3
semestry). Chyba ostatnio usunęli studia jednolite magisterskie. Wzorek dla mnie był taki:
4*(M
P + M
R) + (J
P + J
R).
M − matma, J − język, P − podstawa, R − rozszerzenie.
Maksymalnie można było uzyskać tysiąc punktów. Jeżeli lepiej ci poszła fizyka, to brali wynik z
fizyki zamiast matmy. Tak było w tamtym roku, jak jest teraz to musisz poszukać na stronach
AGH.
Tu masz do poczytania:
http://www.eaie.agh.edu.pl/studia,plany-i-programy-studiow.html
http://www.ftj.agh.edu.pl/pl/115.html
Są jeszcze informatyki na innych wydziałach, ale z tego co słyszałem, mało tam
informatyki w informatyce.

Ta na FiIS−ie jest bardziej ukierunkowana na obliczenia naukowe
i techniczne, ale zobacz po prostu plany studiów i sam się przekonasz.
3. Warto, bo przynajmniej troszeczkę będziesz wiedział, o czym mówi wykładowca na wykładzie.

Jeżeli nauczysz się fizyki ze zrozumieniem (niekoniecznie przez rozwiązywanie masy zadań) to
na pewno się to przyda.
11 sie 12:04
ziomek: Dzięki za informacje. Na razie muszę wykombinować alternatywne uczelnie do Uniwerku
Warszawskiego bo tam się dostać to cud, no i zabrać się do roboty z matmy muszę mieć 91% z
rozszerzenia żeby mieć nadzieje że znajdę się na progu

Pewnie złoże 2−rzędnie na jakąś
uczelnie z profilem programowanie itd elektronika infa PWr albo AGH infa stosowana.
11 sie 15:41