??
Patryk: Jeśli dowolne równanie kwadratowe ma tylko jeden pierwiastek podwójny x
0 to czy kazde takie
równanie mozna zwinąć do wzoru skróconego mnozenia (a−b)
2 lub (a+b)
2
9 sie 22:18
ICSP: tak.
9 sie 22:28
Jack:
właściwie to do czegoś takiego: a(x−x0)2
9 sie 23:05
krystek: Patryk , jeżeli mamy postać iloczynową trójmianu :a(x−x1)(x−x2) i x1=x2 przy Δ=0 to
masz automatycznie a(x−x0)2
10 sie 09:14
pomagacz:
x1 = x2 = x0
f(x) = a(x − x1)(x − x2)
f(x) = a(x − x0)(x − x0)
f(x) = a(x − x0)2
10 sie 09:18
Patryk: dzieki
10 sie 10:34