matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
...:
równanie : 9x
2
+ 4> 12x
9 sie 13:30
Trivial:
Nierówność.
9 sie 13:30
Kejt:
9x
2
− 12x + 4 > 0 ( 3x − 2 )
2
> 0 3x − 2 = 0 3x = 2
2
x =
3
2
x∊R − {
}
3
9 sie 14:01