Oblicz wyrażenie
Jakub: Jak obliczyć to wyrażenie 423−329 ?
8 sie 20:53
krystek: Przedstaw w potędze liczby 2
8 sie 20:56
Kejt:
doprowadź do tej samej podstawy potęgi..tutaj do 2.:
423 = (22)23=246
tak samo z 329
potem wyłącz wspólną część przed nawias..i z górki..
8 sie 20:57
Trivial:
Żyjąc w świecie powszechnej komputeryzacji powinieneś znać potęgi dwójki przynajmniej w
zakresie od 2
0 do 2
10.

Zauważ, że 32 = 2
5, a 4 = 2
2, wtedy:
4
23 − 32
9 = (2
2)
23 − (2
5)
9 = 2
46 − 2
45 = 2
45(2−1) = 2
45.
8 sie 21:00
Kacper: 2(146−145)
Jak dalej obliczyć ?
8 sie 21:01
Kejt: podaj to w pierwotnej postaci.
8 sie 21:02
Kacper: Już rozumiem
8 sie 21:04
krystek: Kacper a Ty skąd ,z jakiej planety?
8 sie 21:04
Kacper: Licealno−maturalnej xD
8 sie 21:06
krystek: Kacper, czy post z godz 21.01 to Twój .Szybko zlikwiduj ,bo aż trudno uwierzyć ,że to
licealista pisze i
8 sie 21:14
Onananananana: A wy to tak trochę od pojazdu jesteście Krystek, czy od pomocy?
8 sie 21:15
Kacper:
8 sie 21:16
krystek: Onananananana Kacper wie o co chodzi ,zrobił błąd karygodny. Sam już wie jaki.
Adwokata nie potrzebuje, tak sądzę .
8 sie 21:58
Kacper: Zgadzam się, to był wielki błąd.

Cieszę się, że adwokat nie potrzebny xD
9 sie 10:53
def: Za to słownik by się przydał

− "nie" z przymiotnikami piszemy łącznie
9 sie 11:12