prostopadloscian :(
Pioruna : Sześcian o krawedzi 8 i prostopadloscian , ktorego podstawa jest kwadrat o krawedzi rownej 6
maja rowne pola calkowite.Oblicz wysokosc prostopadloscianu
8 sie 18:32
A: Pole sześcianu 6*82=384
Pole prostopadłościanu 2*62+4*6*h=72+24h
72+24h=384
24h=384−72
h=13
8 sie 18:38
POMOCY: Sześcian o krawedzi 8 i prostopadloscian , ktorego podstawa jest kwadrat o krawedzi rownej 6
maja rowne pola calkowite.Oblicz wysokosc prostopadloscianu

Prosze o wyjasnienie tego
rozmawiazania bpo nie bardzo je rozumiem

skod ta czworka sie wziela /Pole
prostopadłościanu 2*62+4*6*h=72+24h
8 sie 18:59
POMOCY:
8 sie 18:59
A:

Są 4 ściany o polu 6*h
8 sie 19:37