matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
Misia:
Udowodnij tożsamość sin
4
α − cos
4
α = 1 − 2 cos
2
α
8 sie 13:27
ICSP:
L = sin
4
α − cos
4
α = (sin
2
α − cos
2
α)(sin
2
α + cos
2
α) = sin
2
α − cos
2
α = 1 − cos
2
α − cos
2
α = 1 − 2cos
2
α Pozdrawiam.
8 sie 13:30
Misia:
Dziękuje
8 sie 13:32