| 1+cosa | a | ||
=ctg | |||
| sina | 2 |
| π | 2π | 1 | ||||
cos | *cos | = | ||||
| 5 | 5 | 4 |
| a | a | |||
1 = sin2 | + cos2 | |||
| 2 | 2 |
| a | a | |||
cosa = cos2 | − sin2 | |||
| 2 | 2 |
| a | a | |||
sina = 2sin | cos | |||
| 2 | 2 |
| π | 2π |
| |||||||||||||||||||||||||
cos | cos | = | = ... | ||||||||||||||||||||||||
| 5 | 5 |
|
| 2 * sin36o * cos36o * cos72o | ||
cos36o * cos 72o = | = | |
| 2sin36o |
| 2 * sin72o * cos72o | sin 144o | sin36o | ||||
= | = | = | ||||
| 4 * sin36o | 4 sin36o | 4sin36o |
| 1 | ||
| 4 |
| 2sin36 | ||
1 = | ||
| 2sin36 |
| 2sin36 | ||
cos(36) * cos(72) = cos(36) * cos(72) * 1 = cos(36) * cos(72) * | = | |
| 2sin36 |
| 2sin(36)cos(36)cos(72) | |
| 2sin(36) |
| 2sin36o | ||
cos36o * cos72o = 1 * cos36o * cos72o = | * cos36o * cos72o | |
| 2sin36o |