prawdopodobieństwo
zaza: rzucamy cztery razy kostką do gry, jakie jest prawdopodobieństwo, że przynajmniej raz wypadnie
szóstka ?
7 sie 23:09
Gustlik: Z reguły mnożenia:
|Ω|=6*6*6*6=6
4=1296
Określam zdarzenie przeciwne do A − dopełnienie A:
A'="ani razu nie wypadła 6", czyli na każdej kostce może wypaść 5 wyników:
|A'|=5*5*5*5=5
4=625
Zatem |A|=|Ω|−|A'|=1296−625=671
7 sie 23:59
darecki8: Rzucamy czterokrotnie kostką do gry.Jakie jest prawdopodobieństwo tego , że za każdym razem
wyrzucimy tę samą liczbę
26 kwi 14:52
:): duuuuże
26 kwi 15:46
26 kwi 15:49