matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole
.:
Przekątna prostokąta ma długość 2
√
13
, a jego boki są w stosunku 2:3 . Oblicz pole tego prostokąta.
7 sie 11:34
Basia:
d = 2
√
13
zastosuj tw.Pitagorasa, oblicz x P = (2x)*(3x) = 6x
2
7 sie 11:40