matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprowadz do najprostrzej postaci
dora:
2(2p-2y+5y
2
)-3(4y+5y
2
)+2x-3x
2
=
4 mar 18:00
Miś Uszaty:
4p−4y+10y
2
−12y−15y
2
+2x−3x
2
= =4p−16y−5y
2
+2x−3x
2
=4p−y(16+5y)+x(2−3x)
7 maj 11:12