pochodna
piotrek: pochodna
(1−cos2x)9√sinx próbowałem podejść parę razy, ale nie daje rady... proszę
o pomoc
6 sie 15:49
Godzio:
Żeś tak przepisał, że nic nie widać:
Która opcja ? Chyba, że jeszcze inaczej.
6 sie 15:58
piotrek: przepraszam, że tak niewyraźnie... ten pierwszy przykład
6 sie 16:03
Godzio:
| (1 − cos2x)9 | | (sin2x)9 | | sin18x | |
| = |
| = |
| = sin17,5x |
| √sinx | | sin1/2x | | sin1/2x | |
( sin
17,5x )' = 17,5 * sin
16,5x * cosx = 17,5sin
16x *
√sinx * cosx
6 sie 16:05
piotrek: w książce mam odpowiedź 19,5*cosx*sin18,5x
6 sie 16:09
piotrek: przepraszam, jednak jest ok
6 sie 16:10