hellllllllllp
Gox: | | 6x+12 | |
Sprowadź wyrażenie |
| do najprostrzej postaci. |
| | x2+2x | |
jedyne co potrafie to dziedzine wyznaczyć
x(x+2)≠0
x≠0
x≠−2
6 sie 13:49
ICSP: | 6(x+2) | |
| . Teraz już sobie powinieneś dalej poradzić. |
| x(x+2) | |
6 sie 13:52
Gox: | | 6 | |
a jaki jest zbiór wartosci funkcji y= |
| |
| | x | |
6 sie 13:59
ICSP: y ∊ (−∞;0) suma (0;+∞)
6 sie 14:04
Gox: a jak mam takie coś
| | 6x+12 | |
Naszkicuj wykres funkcji h(x)= |
| i podaj jej zbiór wartosci. |
| | x2+2x | |
w odp. mam zbiór wartosci R\{3,0}
skąd te "3" ?
6 sie 14:07
ICSP: D : x ∊ R\{0;−2}
| | 6 | |
masz wykres funkcji y = |
| |
| | x | |
ponieważ do dziedziny nie należy −2 trzeba wstawić je w miejsce x i obliczyć wartość która
również nie należy do zbioru wartości funkcji
Zw: y ∊ R\{−3;0}
6 sie 14:13
Gox: danke
6 sie 14:31