Wyznacz miejsce zerowe . Wydaję się proste ale coś mi nie wychodzi ;d
:P:P:P:P:P: y (x+2)√x+4
6 sie 10:20
ICSP: y= (x+2)√x+4
D:x ∊ (−4;+∞)
y = 0 ⇔ x+2 = 0 v x+4 = 0 ⇔ x = −2 v x = −4 . Obydwa rozwiązania należą do dziedziny.
6 sie 12:41
Godzio:
D =
<−4,
∞)
6 sie 12:44
xXx: D:x∊<−4;∞)
6 sie 12:45
ICSP: dobrze. Już widzę ze mi się nawiasy pomyliły
6 sie 12:47
:P:P:P:P:P: Dzięki bardzo

widzę że w wakacje nie marnujecie czasu
9 sie 00:10
:P:P:P:P:P: Dzięki bardzo

widzę że w wakacje nie marnujecie czasu
9 sie 00:11
:P:P:P:P:P: Dzięki bardzo

widzę że w wakacje nie marnujecie czasu
9 sie 00:12