pomocy
dora: 2(3x2-2y+5y2)-3(4y+5y2)+2x2
4 mar 17:49
mlody: masz to wyliczyc czy sprowadzic do najprostszej postaci ?
4 mar 17:52
dora: plis
4 mar 17:55
dora: sprowadzić do naj prostszej postaci
4 mar 17:56
dora: 2(2p-2y+5y2)-3(4y+5y2)+2x-3x2=
4 mar 17:59
mlody: hmm wydaje mi sie ze w 10 bedzie tak:
8x2-y(16+5y)=0
4 mar 18:03
mlody: a 2) 4p-y(16+5y)+x(2-3x)=0
Tyle ze nie jestem pewien czy to na pewno bedzie tak.
4 mar 18:05
dora: thęx
4 mar 18:30
pilne:(:(:(:(:(:(: Wpłacamy do dwóch banków po 10tys. zł w banku A na 2% rocznie przy kapitalizacji
kwartalnej, w banku B na 2,2% rocznie, przy kapitalizacji półrocznej. Obilcz w którym
banku osiągniemy po roku wiekszy zysk i o ile
4 mar 18:31