| ||||||||
1.Wiedząc, że n∊N rozwiąż rówanie | =4
| |||||||
| 2x2+|x−7|−5 | ||
2. Rozwiąż nierówność | <−3
| |
| 2+x |
| |6x−5| | ||
3.Określ dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji f(x)= | ||
| √4x2−12x+9 |
| mx+n | ||
asymptooty y=4 i x=3 , funkcji to :f(x)= | ||
| x+p |
?
| n! | ||||||||
= | |||||||||
| k! * (n − k)! |
| n! | (n − 3)! * (n − 2) * (n − 1) * n | |||||||||
= | = | ||||||||||
| (n − 3)! * 3! | (n − 3)! * 1 * 2 * 3 |
| (n − 2)(n − 1)n | ||
= | ||
| 6 |
| (n − 2)(n − 1)n | |
= 4 | |
| 6 |
| 2x2 + |x − 7| − 5 | |
< − 3 D = R − {−2} | |
| 2 + x |
| 2x2 − x + 7 − 5 | |
< − 3 | |
| 2 + x |
| 2x2 − x + 2 | |
+ 3 < 0 | |
| x + 2 |
| 2x2 − x + 2 + 3x + 6 | |
< 0 | |
| x + 2 |
| 2x2 + 2x + 8 | |
< 0 | |
| x + 2 |
| 2x2 + x − 7 − 5 | |
< − 3 | |
| 2 + x |
| mx + n | ||
f(x) = | ||
| x + p |
| c | ||
f(x) = | + b gdzie x = a to asymptota pionowa, y = b asymptota pozioma | |
| x − a |
| c | c | |||
1 = | + 4 ⇒ | = − 3 ⇒ c = 9 | ||
| 0 − 3 | −3 |
| 9 | 9 + 4x − 12 | 4x − 3 | ||||
f(x) = | + 4 = | = | ||||
| x − 3 | x − 3 | x − 3 |
| 3 | ||
D = R − | ||
| 2 |
| |6x − 5| | 4 | |||
f(x) = | = | | + 3| | ||
| |2x − 3| | 2x − 3 |
| 3 | ||
Asymptoty: x = | , y = 3 | |
| 2 |
Nic nie zostawił
dziekuje bardzo za rozwiazania