matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny
Grzesiek:
Wyznacz różnicę r ciągu arytmetycznego, mając dane: a
1
=7, a
2
9
=133
4 mar 17:24
mlody:
a
2
9=a
1
+28r 133=7+28 r 126=28r r=4,5
4 mar 17:30
pavlov:
wskazówka : a
2
9
= a
1
+ 28r
4 mar 17:31
Grzesiek:
dziękuje bardzo
4 mar 17:31