??
Patryk: wyznacz współczynniki p i q wielomianu w(x)=x3+px2−4x+q jesli w(−1)=4 w(0)=3
chyba źle zapisuje układ rownań , możecie zapisac poprawny dalej powinienem zrobic dobrze
3 sie 20:42
ICSP: −1 + p +4 + q = 4
q = 3
p + q = 1
q = 3
3 sie 20:43
Patryk: moj wydkadal tak p+q=1
p+q=3
3 sie 20:44
Patryk: czyli p*0 = 0 mialem wątpliwosci czy tez tak postepujemy jesli p to nie liczba
3 sie 20:45
ICSP: p jest liczbą, tylko nie znasz jej wartości.
3 sie 20:46
Patryk: wyniki się zgadzają dzięki
3 sie 20:46