matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
Pablo:
2
narysuj wykres i wypisz dziedzinę funkcji y=
x−3
3 sie 16:27
oax:
O narysowanie będzie ciężko, a dziedzina : x−3=0 x=3 D=R/{3}.
https://matematykaszkolna.pl/strona/165.html
tu masz bardzo podobny wzór funkcji, myślę, że dasz radę
.
3 sie 16:55