oblicz wartość wyrażenia
rupert:
(√5)π−2 * 513−π
2 sie 22:10
ICSP: 50,5π − 1 * 50,3 − π = 5−0,5π − 0,6
Nie mam pomysłu co dalej.
2 sie 22:12
rupert: Ktoś korzysta z mojego oryginalnego nicka?
2 sie 22:14
ICSP: dwóch rupertów
2 sie 22:15
rupert: No na to wychodzi. Rupert może być tylko jeden.
2 sie 22:16
ICSP: jak teraz odróżnić który jest prawdziwy
2 sie 22:18
rupert: Będę reagował jak ktoś będzie się podszywał.
2 sie 22:25
nie-rupert: yyyyyyyy rupercie nie miałam pojęcia o Twoim istnieniu, wybacz

a co do przykładu, da się coś jeszcze z tego wycisnąć?
2 sie 22:32
ICSP: ewentualnie
Jak bym zobaczył odpowiedz to bym mógł wynik do tej odpowiedzi przekształcić.
2 sie 22:34
ICSP: | | 2 | | 1 | |
oczywiście dodam że 0,6 = |
| oraz 0,3 = |
| zapisałem w postaci ułamka dziesiętnego |
| | 3 | | 3 | |
aby było czytelniej i ładnie wyglądało. Jednak należało by to zapisać w postaci ułamka
zwykłego.
2 sie 22:35