zaliczenie blagam o pomoc
MARIOLA:
1. Michal dojezdza do szkoly pociagiem odjezdzajacym ze stacji , o godzinie 7.00. Pozniej po 5
min. czekania, wsiada do tramwaju i jest przed szkola o godzinie 8. Pociag jedzie ze srednia
predkosci 59km/h, a tramwaj 20 km/h. Oblicz jak dlugo Michal jedzie pociagiem, a jak dlugo
tramwajem, jesli pokonuje droge 30 km.
2. Zbudowania zajmuja 16% terenu zamknietego nalezacego do pewnej firmy. Laczna powierzchnia
tych zabudowan wynosci 800m. Jaka laczna powierzchnia terenu zamknietego nalezy do tej firmy.
Wynik podaj z dokladnoscia do 0,01 %
3.Z punktu A odleglego od punktu B o 100 m widac maszta wiezy telewizyjnej pod koatem 60
stopni, a z punktu b pod koatem 30 stopni. Oblicz wysokosc masztu i odleglosci obu punktow od
jego podstawy
Zad.11
Naszkicuj wykres funkcji g(x) = {−4+6 dla x<=2
3x−5 dla x>2
zad.12
Wykres funkcji f jest sumą dwóch półprostych o wspólnym wierzchołku (4;5) które przecinają oś
OX dla x=0 i x=6 wyznacz wzór funkcji f.
zad.13
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = {−2x−1 dla x<−1
x+2 d;a x>= −1
wyznacz (o ile istnieją) miejsca zerowe tej funkcji.
zad.14
Wyznacz współrzędne punktów, w których wykres funkcji f(x)=/x−3/−4, x e R przecina oś OX
zad.15
Wyznacz wartość parametru m,m e R dla której miejsca zerowe funkcji f(x)=(x−m)(x+2m−3)
określonej na całym zbiorze liczb rzeczywistych, sa liczbami przeciwnymi
zad.16
Wyznacz wartość paramertu k,k e R dla której miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=−2x+k+9
jest liczba k
zad.17
Wykres funkcji y=f(x) jest łamaną łączącą w danej kolejności punkty (−4;4), (−1;2),(3;0),(6;3)
okreśk przedziały monotoniczności funkcji y=g(x) gdzie g(x) = f(x+2)−1
zad.18
Miejscami zerowymi funkcji y=f(x) są liczby 1−pierwiastek z 2;2;3+pierwiastek z 2 wyznacz
miejsca zerowe funkcji y=g(x) gdzie g(x) =f(x−1)
zad.19
Wiedząc że do wykresu funkcji liniowej f(x) = (5a+15)x−3 należy punkt P(−1;12) wyznacz miejsce
zerowe funkcji f
zad.20
Wykaż że wartość funkcji liniowej f(x) = 2x−3 pierwiastki z3 dla argumentu 13/3pierwiastki z 3
−1 jest liczbą natiralną.
2 sie 19:16
krystek: Optymistka!
2 sie 20:57
MARIOLA: ja blagam o pomoc a nie
3 sie 19:52