matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc.
ziuzz:
Rozwiąż równanie:
x+7
a)
= 0
2x−1
4x−3
b)
= 0
7+2x
7x
c)
= 5
x−3
6x+1
d)
= −3
5x−4
9+X
e)
+ 6 = 0
2x+5
3x−7
f) 3 −
= 0
4−5x
3
4x−11
g)
=
4
6x+2
−3x−2
2
h)
−
= 0
4−5x
7
6x−5
4
i)
+
= 0
2−7x
5
2 sie 14:11
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
2 sie 14:14
ziuzz:
to będzie tak?
x+7
a)
= 0
2x−1
2x−1≠ 0 2x≠1 / :2
1
x≠
2
1
D=R\
2
x+7=0 x= −7
2 sie 17:20
ICSP:
tak.
2 sie 17:31