pytanie
tn: Witam, jeśli mam iloczyn:
a1*a2*a3
i chcę zrobić logarytm:
z całego iloczynu
lg(a1*a2*a3)
może mi ktoś to dalej rozpisać?
1 sie 20:53
Godzio:
lg(a1a2a3) = lga1 + lga2 + lga3
O to chodzi ? Nie bardzo rozumiem .
1 sie 20:58
krystek: lga + lga2 +lga3
1 sie 20:58
tn: okey, powiedzcie mi zatem jaki będzie wynik
log(1*4*2*3)
2 sie 09:34
Trivial:
log(1*4*2*3) = log(1) + log(4) + log(2) + log(3) = ?
2 sie 11:58
Trivial:
Powiedz do czego ci to potrzebne, to może damy radę.
2 sie 11:59
tn: tak, właśnie mi chodziło czy taki zapis jest prawidłowy, znalazłem zadanie w pewnym zbiorze, i
chciałem sprawdzić, czy mogę tak zrobić, w każdym razie dzięki za pomoc
2 sie 13:06