oblicz
alicja: (2 pod pierwiastkiem −1−3 pod pierwiastkiem) (2 pod pierwiastkiem +1−3pod pierwiatkiem ) +( 2
pod pierwiastkiem +2*1−3pod pierwiastkiem ) (2 pod pierwiastkiem−2*1− 3pod pierwiastkiem ) =
1 sie 11:05
TPB: napisz to normalnie, zrób chociaż tyle
1 sie 11:51
pomagacz:
(√2 − 1 − √3)(√2 + 1 − √3) + (√2 + 2 * 1 − √3)(√2 − 2 * 1 − √3)
1 sie 12:11
Basia:
= [(√2−√3) − 1]*[(√2−√3)+1] + [(√2−√3) + 2]*[(√2−√3) − 2] =
(√2−√3)2 − 12 + (√2−√3)2 − 22 =
2(√2−√3)2 − 1 − 4 =
2(2 − 2√2*√3 + 3) − 5 =
4 − 4√6 + 6 − 5 =
5 − 4√6
1 sie 23:27