Logarytmy - oblicz:
Migotka: Czy ktoś mógłby sprawdzić czy to jest dobrze? Nie chce się 'potknąć' na takim dość prostym
przykładzie, a nie jestem specem od logarytmów.
log3 2 −log3 18=log3(2:18)=log3 1/9 = log3 1/(32) = log3√32=log33=1
29 lip 23:48
ICSP: | 1 | |
| = ( √3) 2  Jak  |
| 32 | |
log
3 3
−2 = −2
29 lip 23:57
Migotka: aa faktycznie! głupi błąd... dzięki za poprawkę
30 lip 00:05
Migotka: a ten przykład jeszcze:
log1/3 9126 = log1/3 (1/3)−2*126=−252
30 lip 00:07
ICSP: ten jest dobrze.
30 lip 00:31
Migotka: dzięki
30 lip 00:32