matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Monika:
Mam problem z obliczeniem takiego logarytmu...
log5
5
log25
te logarytmy są w wykładniku...
28 lip 17:14
Basia:
policz ten wykładnik
log5
log5
=
= .........
log25
log5
2
skorzystaj z prawa: log
a
b
n
= n*log
a
b
28 lip 17:16
Monika:
dziękuje
28 lip 17:18