zapisz w jak najprostszej postaci.
annie:
28 lip 15:42
michal: | √0,32 | | |0,3| | | |0,3|√3 | |
| = |
| = |
| |
| 2√3 | | 2√3 | | 6 | |
28 lip 15:59
ICSP: co wy beze mnie zrobicie

0,27 ≠ (0,3)
2
28 lip 16:01
Trivial:
ICSP na ratunek!
28 lip 16:04
ICSP: Trivalku wiedziałem że tutaj zajrzysz
28 lip 16:05
Trivial: Skąd.
28 lip 16:07
ICSP: ty zawsze się odzywasz tam gdzie ja piszę

Najczęściej to mi podbierasz zadanka z analitycznej
28 lip 16:10
Trivial:
0.27 = 27*10
−2 = 3
3*10
−2
√0.27 = 3
√3*10
−1
| √0.27 | | 3√3*10−1 | | 3 | |
| = |
| = |
| . |
| 2√3 | | 2√3 | | 20 | |
28 lip 16:12
Trivial: Akurat wpadłem na forum to zerknąłem.
28 lip 16:12
Trivial:
A zadanka z analitycznej są najfajniejsze.
28 lip 16:14
ICSP: Mimo że nie będę już robił zadanek mogę nadal sprawdzać wyniki
28 lip 16:14
Trivial: Jak to nie będziesz robił zadanek?
28 lip 16:15
ICSP: gdyż straciłem swoje możliwości obliczeniowe.
28 lip 16:17
Trivial: Możliwości obliczeniowe? Proponuję wymianę procesora.
28 lip 16:18
ICSP: Niestety wymiana mózgu w naszych czasach nie jest jeszcze możliwa.
28 lip 16:19
Trivial: Ale jak to się stało, że utraciłeś?
28 lip 16:19
ICSP: no normalnie. Masz zadanko:
Masz ustalić dziedzinę.
28 lip 16:20
Trivial:
bez zera?
28 lip 16:22
ICSP: bardzo śmieszne. Już się nie nabijaj:(
28 lip 16:22
Godzio:
28 lip 16:22
ICSP: Patrz na
Goidza
Jak się cieszy
28 lip 16:24
Trivial: Czy ja czegoś nie wiem? o.o
28 lip 16:26
Godzio: Kto to jest
Goidzio
28 lip 16:26
Trivial: Tzn. na pewno czegoś nie wiem. Proszę o link.
28 lip 16:27
Trivial: Goidzo!
28 lip 16:27
ICSP: Nietypowa odmiana. Można zwać to również wyjątkiem.
Godzio odmienia się na Goidzio
28 lip 16:27
Godzio: Będę wiedzieć na przyszłość

Teraz pytanie czy
Trivial robi sobie żart z dziedziny czy na serio hmmm
28 lip 16:28
ICSP: On sobie żartuje. Nabija się ze mnie

Przecież to widać
28 lip 16:29
Trivial: Bez zera nooooooo po co mianownik uwzględniać. W ogóle określanie dziedziny jest bez sensu −>
strata czasu.
28 lip 16:30
Trivial:
Przecież jak się czasem podzieli przez zero to się nic nie stanie. W mojej książce od fizyki
dzielą przez zero (teraz na serio mówię).
28 lip 16:32