??
Patryk: Patryk: punkt P(2,16) należy do wykresu funkcji wyznacz a funkcja wykładnicza f(x)=a
x
16=a
2 wynik a= 4 bo 4
2=16 dobrze
27 lip 18:06
Haad: a=4
27 lip 18:19
;) ZKS ;):
a2 = 16 / 1/2
|a| = 4
a = 4 ⋁ a = −4
27 lip 19:48
ICSP: a = 4 tylko.
27 lip 19:51
Patryk: ale to funkca wykładnicz gdzie a>0 a≠1 nie mam racji

wiec −4 odpada
27 lip 19:53
ICSP: tak −4 odpada. Poprawna odpowiedź to a = 4
27 lip 19:54
Patryk: juz widze ale mi sie odswieza ⇔ wejde jeszcze raz lub napisz posta
27 lip 19:55
;) ZKS ;):
Wiem ale według mnie trzeba podać 2 rozwiązania a później z −4 zrezygnować takie jest moje
zdanie.
27 lip 19:55
Patryk: dzięki wam za pomoc
27 lip 19:56
ICSP: ZKS to dlaczego nie odrzuciłeś −4?
27 lip 19:58
;) ZKS ;):
Zapisałem że 4 nie jest tylko rozwiązaniem takiego działania.
27 lip 20:01
;) ZKS ;):
Odrzucić to odrzuciłem ale w głowie.
27 lip 20:02