HEELP
Haad: Wyznacz wartosci x, dla któych poniższe liczby tworza ( w podanej kolejności ciąg
arytmetyczny).
c) 2, log
4(x−3),3
więc
log
4(x−3)
2=5
(x−3)
2=4
5
x
2−6x+9−256=0 i mi nie wychodzi
26 lip 19:55
ICSP: log4 (x−3) = 2,5
log4 (x−3) = log4 32
x − 3 = 32
x = 35
26 lip 20:02
ICSP: po co utrudniać sobie życie równaniami kwadratowymi
tak swoją drogą 4
5 = 1024 a nie 256
26 lip 20:02
Haad: mam pytanie czy
log
4(x−3)
2 = log
42(x−3)
26 lip 20:09
ICSP: niee
26 lip 20:10
Jack:
nie, bo log4(x−3)2=2log4(x−3)≠log24(x−3)
26 lip 20:10
Haad: to co to znaczy log
42(x−3) bo kiedyś zauwazylem taki zapis i nie wiedziałem o co w nim biega
26 lip 20:15
ICSP: myślę że to jest [log4 (x−3)]2
26 lip 20:16
Haad: okddzieki
26 lip 20:19