matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cena towaru 120 po obniżce 20% ile wynosi nowa cena?
Ania:
cena towaru 120 zł po obniżce o 20% nowa cena towaru wynosi ile
Jak można to całe rozwiązanie a nie tylko wynik
26 lip 17:39
Kejt:
100%−20%=80%=0,8 0,8*120=...
26 lip 18:34