zadanie tekstowe
famalefatal:
Ogród ma kształt prostokąta o bokach długości 20m i 40m. Na dwóch końcach przekątnej wbito
słupki. Odległość między tymi słupkami jest?
26 lip 14:00
ICSP:

Wykorzystaj twierdzenie Pitagorasa.
26 lip 14:01
Ilonka: a2 + b2 = c2
402 + 202 = c2
1600 + 400 = 2000 nie mam pojęcia
26 lip 14:18
ICSP: c2 = 2000
c2 = 400 * 5
c= √400 * 5
c = √400 * √5 = 20√5
26 lip 14:20
Godzio:
Przy zadaniach typu "prawdziwe" powinno się napisać przybliżenie
26 lip 14:53
ICSP: 20√5 ≈ 44,721358
26 lip 14:57
Godzio:
26 lip 16:32