wspolczynniki fukncja kwadratowa
impresja: Współczynniki −2,a,b funkcji kwadratowej f(x) = −2x
2+ax+b, w podanej kolejności tworzą ciąg
atrymetyczny. Funkcja F jest malejącaa w zbiorze <−1,+
∞). wyznacz a i b.
może ktoś mi pomoc z tym zadankiem

?
22 lip 21:46
ICSP: 2a = b− 2
Teraz musimy rozpatrzeć tą funkcję
wiemy że:
teraz wracamy do ciągu
8 = b − 2 ⇔ b = 10
a = 4, b = 10
22 lip 22:15
ICSP: jak zwykle muszę poprawiać...
Rozpatrzenie funkcji:
| −a | |
| = −1 (nie wiem czemu ten minus mi przed czwórką uciekł... |
| −4 | |
a = −4
2a = b − 2
−8 = b − 2
b = −6
a = −4 , b = −6
22 lip 22:16
0: MÓGŁBY MI KTOŚ POWIEDZIEĆ
SKĄD SIĘ WZIĘŁO 2A=B−2
26 lip 11:54
ICSP: 1. Wyłącz caps lock'a
2. 2a = b − 2 wzieło się z podstawowej zależności w ciągu arytmetycznym tak zwanej średniej
arytmetycznej
| | a1 + a3 | |
a2 = |
| ⇔ 2a2 = a1 + a3 |
| | 2 | |
26 lip 11:57
0: 3. dziękuję ci
26 lip 12:56
meka: POWIESZCHNIA do malowania stolarki okienej skrzynkowej o szkrzydlach bez szczeblin o wymiarach
wysokosci 1,80m i szerokosci 2,30 wynosi?
30 sie 15:12
meka: pomozcie
to obliczy bo niema poijecia gdzie podstawiac te wspolczynniki
a jutro egzamin
30 sie 15:13
meka: ej no
30 sie 16:31