matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka onzaczona
;):
π/6
sin
3
x
∫
3−cosx
π
22 lip 15:09
Trivial:
π/6 π/6
sin
3
x
(1−cos
2
x)*sinx
t=3−cosx
dt=sinxdx
∫
dx = ∫
dx =
=
3−cosx
3−cosx
π π 3−
√
3
/2
1−(3−t)
2
= ∫
dt = ...
t
4
22 lip 15:21