f.liniowa
Ananananannaa: Narysuj wykres funkcji, takie mam polecenie. Narysowac sobię umiem, ale gubi mnie tu jeden x,
mianowicie
y = x(kwadrat) − 3x.
zrobiłam to tak :
xkw.− 3x = 0
x ( x − 3x ) =0
x = 0 lub x −3 =0
x1=0 , x2 = −3
dobrze to jest? te zera się chyba nie zgadzaja, bo na wykresie lipnie to wyglada...
21 lip 22:49
ICSP: x−3 = 0 ⇔ x = 3
Podczas przenoszenia na drugą stronę musimy zmienić znak
Pozdrawiam.
21 lip 23:03
ICSP: i mały błąd. Zapewne tylko niechcący to źle wpisałaś ale wole się upewnić.
x2 − 3x = x(x−3) a nie x(x−3x)
21 lip 23:51
Ananananannaa: tak, tak, mój błąd, dziekuje

Ale w dalszym ciągu coś mi nie wychodzi, bo chcąc zaznaczyc na wykresie, mam do zaznaczenia az
trzy zera
22 lip 11:11
ICSP: Jak to trzy zera?
22 lip 11:20
ziomek: mówiąc z jej na nasz − chyba chodziło jej o miejsca zerowe,ale pewny nie jestem
22 lip 11:36
Ananananannaa: Mam obrac sobie pkt i narysować wykres funkcji
y = x kwadrat − 3x
i nie wiem jak mam to zrobic, bo mi nie wychodzi..
22 lip 17:17
22 lip 18:44
dzima: beris lak ma livi chu vorl an kend jviin zaki cumi briivel mishi chuki plaami napi naskanz capi
ru vol an ken siiiiiiiiiiiii
9 sie 13:11
nana: :(
9 sie 13:12
9 sie 13:13
ICSP: "dago hon"

!
9 sie 13:19
9 sie 13:22