aa
Patryk: Czy równanie odcinkowe to równanie kierunkowe tylko inna nazwa
21 lip 14:25
Patryk: wyznacz równanie prostej ,ktora przechodzi przez punkt A(−2,16) i która nie przecina osi OX
czy to bedzie Y=16x
21 lip 14:33
Patryk: znaczy y=16
21 lip 14:39
ICSP: jedyną prostą która nigdy nie przetnie osi OX jest prosta równoległa do niej. Prosta równoległa
do osi OX jest funkcją stałą o wzorze y = b. Poradzisz już sobie teraz?
21 lip 14:39
Patryk: wydaje mi sie ze dobrze to zrobilem ale chcepewnic
21 lip 14:42
bart: @ICSP lub jakas wartosc bezwzgledna
21 lip 14:42
Patryk: a moje pierwsze pytanie
21 lip 14:43
bart: jest ok
21 lip 14:43
ICSP: wartość bezwzględna nie jest prostą.
21 lip 14:44
bart: nie doczytalem
21 lip 14:45
Patryk: równanie 2x−3y+4=0 ma postac kierunkową Y=
23x+
43
21 lip 14:50
ICSP: Tak
21 lip 14:50
Patryk: thx
21 lip 14:51