matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tangens i ctganes
Kleopatra999:
Wyznacz x takie, że" a) tgx=
√
3
i x∊<2π,3π> b) tgx=
√
3
gdzie x ∊<−3π,−2π> c) tgx=−1 i x∊<4π,5π> d) ctgx=−1 x∊<−4π,−3π> e) ctgx=−1 i x∊<4π,5π>
20 lip 18:50
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/428.html
20 lip 18:53