aa
Patryk: x7x+2=5 co robie żle

x=5(7x+2)
x+35x+10
−34x=10
x=−
1034
20 lip 17:29
Patryk: 2 linijak x=35x+10
20 lip 17:31
bart: | x | |
| −5=0 wspolny mianownik |
| 7x+2 | |
spprobuj dalej.. i wyznacz dziedzine na poczatku
20 lip 17:36
Patryk: w równaniu nie trzeba robic twoim sposobem
20 lip 17:39
Patryk: możesz podać dobry wynik ?
20 lip 17:50
Trivial:
A kto powiedział, że masz zły...
20 lip 17:53
Patryk: podręcznik
20 lip 17:54
Trivial:
| | 5 | |
Czy jesteś pewny, że wynik jest inny? Może jest tylko zapisany w innej formie, np. − |
| ? |
| | 17 | |
20 lip 17:55
Patryk: jest napisane −1013
20 lip 17:55
Trivial:
Bardzo mi przykro, ale rozwiązaniem przykładu, który podałeś jest twój wynik.
20 lip 17:56
Patryk: możliwe ze jest błąd w druku ?
20 lip 17:59
Sławek:
Bo to pewnie jest
20 lip 18:00
Patryk: który wynik jest dobry ?
20 lip 18:00
Trivial: Jest nieskończenie wiele dobrych wyników!
20 lip 18:01
Trivial:
Myślę, że błąd w druku jest niemożliwy. Autorzy podręczników zazwyczaj są nieomylni.
20 lip 18:03
Sławek:
x = 2 * (7x +5)
x = 14x + 10
−13x = 10
20 lip 18:04
Trivial:
Sławek nie ma takich cheatów! Nie ma takiego zmieniania treści zadania!
20 lip 18:05
Sławek:
Może czeski błąd przy przepisywaniu. Bo wynik w poprawionej wersji jest zgodny z odpowiedzią.
20 lip 18:07
Patryk: dal ścisłości to nie jest podręcznik repetytorium
20 lip 18:08
Trivial: Ja proponuję wykonać alarmowy telefon do autora i się zapytać. Taka sensacja nie może czekać!
20 lip 18:08