prosta o równaniu 2x-y-11 przez punkt (1,2)
Ania: równanie prostej równoległej do prostej o równaniu 2x−y−11 i przechodzącej przez p=(1,2)
20 lip 17:28
Patryk: −y=−2x+11 /:(−1)
y=2x−11 równoległa jesli a1 = a2
y=2x+b
2=2*1+b
b=0
Y=2x chyba ze cos skopałem
20 lip 18:42
ICSP: popraw treść zadania.
2x − y −11 = 0
20 lip 18:45
Patryk: a wynik dobry mi wyszedł
20 lip 18:46
ICSP: wynik dobry jeżeli ta prosta jest taka jak napisałem.
20 lip 18:54
Ania: tak to powinno być 2x−y−11=0 i przechodzi przez punkt (1,2)
20 lip 18:58