??
Patryk: W książce mam taki przykład 4x
2−9=0 i rozwiązanie równania x=−
32 lub x=
32
rozwiązania równania nie powinny być pod pierwiastkiem
18 lip 18:12
Karol ~PG: Nie dlatego, że jak przeniesziesz 9 na druga stronę i podzielisz przez 4 to masz U{9}{4) a
| | 3 | |
pierwiastek z tego wynosi |
| bo 9 i 4 nie da rady skrócić  więc pierwiastkujesz sobie |
| | 2 | |
tą 9 i 4 i masz wynik
18 lip 18:23
Patryk: juz wiem
18 lip 18:26
Patryk: thx
18 lip 18:26
m..: 2x2 − 6 >0
21 lip 11:12
ICSP: x2 − 3 > 0
(x−√3)(x+√3) > 0
x ∊ (−∞;−√3)(√3 ; +∞)
21 lip 12:30