Przelicz pozycje.
HelpMen: Witam. Muszę napisać skrypt, który by przeliczał pozycje z jednej mapy na drugą. Mapę pierwszą
nazwiemy "b" a drugą "c".
Wiemy, że pozycja banku na mapie b wynosi "x=1170.6518 y=−1489.4195", a na mapie c "x=0.04581
y="0.01658". Moim zadaniem jest przeliczanie pozycji z mapy b na mapę c, znam tylko jedną
pozycję z mapy c. A system prostym działaniem ma przeliczyć resztę pozycji, jakie działania
mam wykonać na reszcie pozycji z mapy b aby wyszły mi poprawne na mapie c?
Kolejną pozycją z mapy b to sklep: "x=1102.6092 y=−1440.2644" (dla ułatwienia wynosić one
powinny około: "x=0.04504 y=0.01718").
Mam tych pozycji około 60 więc potrzebuję proste działanie które będę wykonywał na
współrzędnych x i y z mapy b i będzie mi wychodziła pozycja na mapie c.
Proszę o pomoc, jest mi to bardzo potrzebne.
13 lip 13:34
Jack:
może coś więcej powiedź o sposobie przekształcania współrzędnych, bo zwykłe przesunięcie tu nie
działa, a sposobów w całej ogólności jest nieskończenie wiele...
13 lip 15:03
Trivial:
1. Mapy są w skali?
2. Czy następuje 'skręcenie' układu o kąt?
3. Układy są przesunięte względem siebie?
13 lip 16:02