| sinx | cosx | ||
+ | = 4sin2x | ||
| cosx | sinx |
| sin2x+cos2x | |
= 4sin2x | |
| sinx*cosx |
| 1 | |
= 4sin2x | |
| sinx*cosx |
| 1 | |
= 4sin2x | |
| 12sin2x |
| √2 | ||
sin2x = | lub sin2x = −U{√2{2} | |
| 2 |
| √2 | ||
sin2x = | ⇔ | |
| 2 |
| π | 3π | |||
2x = | +2kπ lub 2x = | + 2kπ ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | 3π | |||
x = | +kπ lub x = | + kπ | ||
| 8 | 8 |
| √2 | ||
sin2x = − | ⇔ | |
| 2 |
| π | 3π | |||
2x = − | +2kπ lub 2x = − | + 2kπ ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | 3π | |||
x = − | +kπ lub x = − | + kπ | ||
| 8 | 8 |
| π | 3π | π | 3π | |||||
x = | +kπ lub x = | + kπ lub x = − | +kπ lub x = − | + kπ | ||||
| 8 | 8 | 8 | 8 |
| √2 | π | |||
Ale czemu sin2x= | ⇔2x=− | +kπ lub... ? Bo nie rozumiem jak zamieniamy wartość | ||
| 2 | 4 |
| √2 | π | ||
= sin45o = | . | ||
| 2 | 4 |